تاریخ انتشار : سه‌شنبه 23 دسامبر 2025 - 22:44
کد خبر : 7483
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای آزادراه کنارگذر قم–سلفچگان–راهجرد شتاب می‌گیرد/ صرفه‌جویی سالانه ۱ میلیارد لیتر سوخت بسته هستند

آزادراه کنارگذر قم–سلفچگان–راهجرد شتاب می‌گیرد/ صرفه‌جویی سالانه ۱ میلیارد لیتر سوخت

آزادراه کنارگذر قم–سلفچگان–راهجرد شتاب می‌گیرد/ صرفه‌جویی سالانه ۱ میلیارد لیتر سوخت
معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر نقش راهبردی کریدورهای حمل‌ونقلی در توسعه اقتصادی کشور اعلام کرد: پروژه آزادراه کنارگذر قم–سلفچگان–راهجرد به‌عنوان بخشی از کریدورهای اولویت‌دار دولت چهاردهم، با اتکا به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و رعایت ملاحظات زیست‌محیطی، با شتاب در حال اجراست و بخشی از آن تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش اخبار مالی ، هوشنگ بازوند، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور، در جریان بازدید از آخرین وضعیت پروژه آزادراه کنارگذر قم–سلفچگان–راهجرد، با اشاره به جایگاه کریدورها در برنامه‌های کلان دولت، گفت: تعیین تکلیف کریدورهای حمل‌ونقلی یک الزام قانونی در برنامه هفتم توسعه و همچنین از سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری است و امروز به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی دولت چهاردهم دنبال می‌شود.

وی با قدردانی از تلاش عوامل اجرایی اظهار داشت: بخش قابل توجهی از پیشرفت پروژه‌های زیرساختی کشور حاصل تلاش شبانه‌روزی مجموعه‌ای از متخصصان، کارگران و فعالان حوزه راه‌سازی است که قدردان زحمات همه این عزیزان هستیم.

بازوند با تشریح آخرین وضعیت کریدورهای حمل‌ونقلی کشور افزود: در حال حاضر ۹ کریدور ریلی در کشور تعریف شده که ۶ کریدور به‌صورت شمال–جنوب و ۳ کریدور به‌صورت شرق–غرب است. در کنار آن، ۱۲ کریدور بزرگراهی نیز در دستور کار قرار دارد که ۷ کریدور شمال–جنوب و ۵ کریدور شرق–غرب را شامل می‌شود. همچنین ۷ کریدور آزادراهی تعریف شده که ۵ کریدور آن شمال–جنوب و ۲ کریدور شرق–غرب هستند.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل با بیان اینکه کریدورهای آزادراهی تفاوت مهمی با سایر کریدورها دارند، تصریح کرد: بیش از ۵۵ درصد منابع مالی کریدورهای آزادراهی از طریق بخش خصوصی تأمین می‌شود. این کریدورها پس از اتصال به بندر امام خمینی(ره)، به کریدور ساحلی بندر امام تا چابهار متصل می‌شوند که البته این بخش به‌صورت بزرگراهی اجرا شده است.

وی با اشاره به کریدور آزادراهی شمال–جنوب کشور گفت: این کریدور حدود ۹۵۰ کیلومتر طول دارد و از چالوس آغاز شده و تا بندر ماهشهر ادامه می‌یابد که تاکنون حدود ۸۰ درصد آن تعیین تکلیف شده است. البته در برخی مقاطع، حلقه‌های مفقوده‌ای وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها قطعه سه مسیر مرزن‌آباد تا سیاه‌پیشه است که ۸ کیلومتر آن تعیین تکلیف شده و به‌زودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

بازوند ادامه داد: در این بخش، با وجود سخت‌گیری‌های زیست‌محیطی و افزایش زمان اجرای پروژه، حفظ محیط‌زیست و جلوگیری از آسیب به جنگل‌ها در اولویت قرار گرفت و این افزایش زمان را پذیرفتیم تا هیچ‌گونه تخریبی به منابع طبیعی وارد نشود.

وی با اشاره به مسیرهای تکمیلی این کریدور اظهار داشت: از این مسیر تا تهران، سپس تهران به قم و از قم به راهجرد، پروژه آزادراهی کنارگذر قم–سلفچگان–راهجرد به طول حدود ۷۴ کیلومتر تعریف شده که بخش‌هایی از آن تعیین تکلیف شده است. در حال حاضر ۱۲ کیلومتر از این آزادراه با روکش بتنی در دست اجراست و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: ادامه این کریدور از راهجرد تا اراک به بخش خصوصی واگذار شده و به‌زودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود. مسیر اراک تا بروجرد توسط قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) در حال اجراست، بروجرد تا خرم‌آباد تکمیل شده و سایر قطعات از خرم‌آباد تا اهواز و ماهشهر نیز یا به بهره‌برداری رسیده یا در مراحل پایانی و انعقاد تفاهم‌نامه با بخش خصوصی قرار دارند.

بازوند با تأکید بر اهمیت راهبردی این کریدور گفت: تکمیل این مسیر می‌تواند سالانه حدود ۷۰۰ میلیون لیتر گازوئیل و ۳۰۰ میلیون لیتر بنزین صرفه‌جویی به همراه داشته باشد که از نظر اقتصادی رقم بسیار قابل توجهی است. علاوه بر آن، احداث آزادراه‌ها نقش مؤثری در کاهش تلفات جاده‌ای دارد و تجربه نشان داده با بهره‌برداری از آزادراه‌ها، میزان تلفات تا ۸۵ تا ۹۰ درصد کاهش می‌یابد.

وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به تکمیل این کریدور تا پایان دولت چهاردهم گفت: این آزادراه یکی از کریدورهای مهم و پرظرفیت کشور به‌شمار می‌رود و تکمیل آن می‌تواند نقش مؤثری در بهبود ایمنی، کاهش مصرف سوخت و ارتقای شبکه حمل‌ونقل ملی ایفا کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.