تاریخ انتشار : یکشنبه 4 آذر 1403 - 14:31
کد خبر : 6681
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای مشاغل سبز و تاثیرات آنها بر اقتصاد بسته هستند

گزارش:

مریم شیرازی

مشاغل سبز و تاثیرات آنها بر اقتصاد

مشاغل سبز و تاثیرات آنها بر اقتصاد
اخبار مالی- مشاغل سبز به صورت مستقیم بر روی حفاظت از محیط زیست کار می کنند، هدف نخست این مشاغل پایداری است.  مشاغل سبز با استفاده از شیوه ها و فناوری های پایدار بر فعالیت های اقتصادی تاثیر می گذارند. همچنین این مشاغل تأثیر مثبت اجتماعی و اقتصادی دارند.
اخبار مالی به نقل از تولید سبز– مشاغل سبز حرفه هایی هستند که به پایداری و حفاظت از محیط زیست کمک می کنند. این مشاغل باعث بهبود بهره وری انرژی و مواد خام شده ،  انتشار گازهای گلخانه ای را محدود می کنند، تولید زباله و آلودگی را به حداقل می رسانند، از  محیط زیست حفاظت می کنند و با اثرات تغییرات اقلیمی سازگاری پیدا می کنند.
تمرکز شغل سبز به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی با منشاء انسانی، حفظ منابع طبیعی و ترویج توسعه پایدار است. در سطح شرکت ها، مشاغل سبز می توانند کالاهایی تولید کنند یا خدماتی را ارائه دهند که به نفع محیط زیست باشد، برای مثال ساختمان های سبز یا حمل و نقل پاک. با این حال، این خروجی های سبز (محصولات و خدمات) همیشه مبتنی بر فرآیندها و فناوری های تولید سبز نیستند. بنابراین مشاغل سبز می توانند با مشارکت آنها در فرآیندهای سازگارتر با محیط زیست از بقیه مشاغل خود را متمایز نمایند. به عنوان مثال، مشاغل سبز می توانند مصرف آب را کاهش دهند یا سیستم های بازیافت را بهبود بخشند. با این حال باید توجه داشت که مشاغل سبز که از طریق فرآیندهای تولید تعریف می شوند، لزوماً کالاها یا خدمات زیست محیطی تولید نمی کنند.
چرا مشاغل سبز مهم هستند؟
افزایش دمای جهانی، بالا آمدن سطح دریاها و تهدید منابع ساحلی،  کاهش تنوع زیستی و  تغییرات شدید آب و هوایی در سراسر جهان، زندگی  و حیات حیوانی و گیاهی را تحت تاثیر قرار داده است. مشاغل سبز برای مقابله با اثرات منفی تغییرات آب و هوایی، کاهش آلودگی و حفاظت از اکوسیستم ضروری هستند. آنها یکی از  سه ستون پایداری اقتصادی به شمار می روند، مشاغل سبز بخش کلیدی تضمین رشد اقتصاد جهان به روش‌های سالم محسوب می شوند.

ویژگی های شغل سبز عبارتند از:اولویت نخست مشاغل سبز حفاظت از محیط زیست و پایداری است. این مشاغل درراستای ایجاد سیاره ای سالم تر و آینده ای پایدارتر تلاش است. برای تحقق این مهم مشاغل سبز به طیف وسیعی از مهارت ها نیاز دارند، از تخصص فنی گرفته تا سیاست و هنر.

یکی دیگر از ویژگی های مشاغل سبز در شرایط بحران اشتغال برای شغل های سنتی تقاضای در حال افزایش است، با بالا رفتن تمرکز جهانی بر پایداری، تقاضا برای مشاغل سبز نیز همزمان افزایش یافته است و این روند در حال تشدید است.

حضور مشاغل سبز را می توان در بخش های مختلف فعالیت های اقتصادی از جمله در بخش انرژی های تجدید پذیر، کشاورزی، ساخت و ساز و حمل و نقل مشاهده کرد. در حال حاضر کارشناسان انرژی های تجدیدپذیر به نصب، نگهداری و تعمیر پنل های خورشیدی، توربین های بادی و سایر سیستم های انرژی تجدیدپذیر مشغول هستند.

مهندسان محیط زیست نیز در حال توسعه راه حل هایی برای مشکلات زیست محیطی، مانند کنترل آلودگی و مدیریت پسماند هستند.

کارشناسان در بخش کشاورزی پایدار نیز روش های کشاورزی ارگانیک را برای کاهش اثرات زیست محیطی و ارتقای تنوع زیستی به مورد اجرا درآورده اند به ترتیبی که کشاورزی سنتی به سرعت درحال منسوخ شدن است. در بخش ساخت و ساز، طراح ساختمان سبز ساختمان های کم مصرف و سازگار با محیط زیست را طراحی می کند. تحلیلگر تغییرات آب و هوایی نیز اثرات تغییر آب و هوا را مطالعه می کند و راهبرد هایی را برای کاهش تأثیر آن ایجاد می کند. شیمیدان های سبز نیز محصولات و فرآیندهای سازگار با محیط زیست را هدف گرفته اند. همزمان زیست شناسان تحقیقاتی را در مورد اکوسیستم ها و تنوع زیستی توسعه می دهند و البته در بخش انرژی مشاوران بهره وری انرژی به مشاغل و افراد کمک می کنند تا مصرف انرژی را کاهش داده و در هزینه ها صرفه جویی کنند.

تاثیر شغل  سبز بر فعالیت های اقتصادی
مشاغل سبز  به صورت مستقیم بر روی حفاظت از محیط زیست کار می کنند  هدف نخست این مشاغل پایداری است.  مشاغل سبز با استفاده از شیوه ها و فناوری های پایدار بر فعالیت های اقتصادی تاثیر می گذارند. همچنین این مشاغل تأثیر مثبت اجتماعی و اقتصادی دارند. آنها با ایجاد شغل پایداری اجتماعی و همزمان رشد اقتصادی کمک می کند. نکته این که مشاغل سبز تاکید زیادی بر رشد جوامع محلی و اجرای طرح های توسعه پایدار دارند.
از زاویه ای دیگر، بسیاری از مشاغل سبز نیازمند تجمیع مهارت ها هستند مهارت های فنی در زمینه هایی مانند انرژی های تجدید پذیر، بهره وری انرژی و علوم زیست محیطی. همچنین مهارت های ارتباطی قوی، حل مسئله و تفکر انتقادی از جمله دیگر پیش نیازهای مشاغل سبز محسوب می شوند. چرا که اغلب شامل کار با فناوری های نوظهور و راه حل های نوآورانه هستند. متخصصان مشاغل سبز اید با تغییر شرایط محیطی و چارچوب های نظارتی بخوبی سازگار شوند.
نمونه‌هایی از فهرست بلند مشاغل سبز :
نصب‌کنندگان پنل‌های خورشیدی، تکنسین‌های توربین‌های بادی مهندسین انرژی‌های تجدیدپذیر، معماران پایداری، مشاوران بهره‌وری انرژی، متخصصان مصالح ساختمانی سبز، تکنسین‌های وسایل نقلیه الکتریکی، برنامه‌ریزان حمل‌ونقل عمومی، برنامه‌ریزان حمل‌ونقل پایدار، مهندسین کشاورزی پایدار، متخصصان بازیافت، مشاوران کاهش زباله، کارشناسان کمپوست، دانشمندان محیط زیست، زیست شناسان حفاظت، محیط بانان پارک ها و …/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

تیتر اول - روزنامه ها تیتر اول - روزنامه ها خبر انتشار مجله اخبار مالی شماره 46