گزارش:
هزینه های صنعت دخانیات برای اقتصاد جهان
اخبار مالی به نقل از تولید سبز، سازمان جهانی بهداشت در گزارش جدید خود اعلام کرد که سطح آلایندگی صنعت دخانیات بیش تر از حد تصور است .
بر اساس این گزارش، صنعت تنباکو هر سال ۸۴ میلیون تن دیاکسیدکربن وارد جو زمین میکند. این حجم از دیاکسیدکربن معادل یکپنجم میزان تولید شده در صنعت هواپیمایی است. بیشتر این تنباکو در کشورهای کمدرآمد کشت میشود که برای تولید غذا بهشدت نیازمند آب جهت آبیاری زمینهای کشاورزی هستند. در عوض این آب موردنیاز صرف کشت این گیاه دخانی خطرناک برای سلامتی مپبشر می شود و همزمان جنگل ها را نابود می کند.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، مساله تنها به کشت این محصول ختم نمیشود بلکه زبالههای برجایمانده از آن در طبیعت باقی میماند و به آن آسیب میرساند.
چنانچه رودیگر کرچ، مدیر ارتقای سلامت در سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: محصولات تنباکویی از آلایندهترین مواد بر روی کره زمین با بیش از بیش از ۷۰۰۰ ماده شیمیایی سمی است؛ موادی که وارد محیطزیست ما میشوند.
تهسیگار دومین منبع بزرگ آلایندگی پلاستیکی در سراسر جهان است که حاوی میکروپلاستیکهایی است که در محیط باقی میمانند. سایر محصولات مانند تنباکوی بدون دود و سیگارهای الکترونیکی نیز بر مشکل آلودگی پلاستیک افزوده اند.
کرچ میافزاید: به طور میانگین سالانه چهار و نیم تریلیون فیلتر سیگار اقیانوسها، رودخانهها، پیادهروهای شهری، پارکها، خاک و سواحل را آلوده میکند. هر فیلتر تهسیگار میتواند تا ۱۰۰ لیتر آب را آلوده کند درحالیکه هزینه تمیزکردن زبالههای تنباکو اغلب بر دوش مالیات دهندگان است و نه صنعتی که این مشکل را ایجاد میکند. چین هرساله حدود ۲.۴ میلیارد یورو و هند حدود ۷۱۴ میلیون یورو برای جمعآوری این اقلام هزینه میکنند.
از سوی دیگربرخی از ناظران از تلاشهای بخش روابط عمومی این صنایع برای دورکردن اذهان عمومی از تبعات زیستمحیطی انتقاد می کنند. آنها هشدار می دهند که تخریب زیستمحیطی با سوق دادن مردم به سمت محصولات الکترونیکی بیشتر هم خواهد شد.
پیامهای تبلیغاتی حول فواید سیگارهای الکترونیکی برای آیندهای پایدارتر چیزی جز «سبزشویی» این محصولات نیست. اصطلاحی که به دورویی صنایع بهظاهر دوستدار محیط زیست اشاره دارد.
اندرو راول نویسنده اصلی گزارش سازمان جهانی بهداشت اشاره می کند: شرکتهای دخانیات ادعا میکنند که در جهت پایدار شدن گام برمیدارند و شاخصهای زیستمحیطی را ترویج میکنند. حالآنکه این صنعت در قبال آسیبهای زیستمحیطی ناشی از محصولات و زنجیره تأمین جهانی آن، هرگز در مقام پاسخگویی وارد نشده است.
در واقع، تاثیر زیستمحیطی این صنعت تقریبا معادل آلایندگی یک شرکت بزرگ نفتی است و باید بهسان نقش صنایع نفتی در گرمشدن کره زمین با آنها برخورد کرد.
در این گزارش نمونههایی از سبزشویی ذکر شده است. بهعنوانمثال یک شرکت در برزیل علیرغم نقشش در جنگلزدایی، با وزارت محیطزیست و یک موسسه دیگر محیط زیستی در پروژه حفاظت از جنگل در برزیل مشارکت کرده است. همچنین در آفریقا پروژههایی با هدف افزایش دسترسی به آب آشامیدنی با مشارکت صنایع تنباکو راهاندازی شده است، درحالیکه کشت تنباکو نسبت به سایر محصولات نیازمند صرف آب بیشتر است و میتواند منابع ضروری آب را آلوده کند.
برخی کشورهای اروپایی همانند فرانسه و اسپانیا پیشتر مواضعی را در مقابله با آلایندگی صنعت تنباکو و دخانیات اتخاذ کردهاند. در این کشورها، اصل موسوم به «آلودهکننده باید هزینههای آن را پرداخت کند» صنعت دخانیات را ملزم به پوشش هزینههای جانبی زیستمحیطی کرده است.
در بین کشورهای اروپایی، آلمان سالانه بیش از ۱۸۰ میلیون یورو برای پاکسازی زباله ناشی از استعمال دخانیات هزینه میکند.
در گزارش سازمان جهانی بهداشت که ۳۱ مه (۱۰ خرداد) منتشر شده است، از دیگر کشورها خواسته شده تا از این الگوها تبعیت کنند و مطمئن شوند که کسانی که این آشفتگی را ایجاد میکنند برای پاکسازی آلایندههای خود هزینه خواهند داد.
همچنین این سازمان خواستار اعطای تسهیلاتی جهت کمک به کشاورزان تنباکوکار است تا به کشت سایر محصولات کشاورزی پایدار روی بیاورند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰