اجرای کامل قانون چک، در دستورکار رئیس کل بانک مرکزی
با وجود اینکه مهلت تعیین شده برای پیادهسازی کامل قانون جدید چک (مصوب سال ۹۷)، ماهها قبل به اتمام رسیده است، اما همچنان برخی از مهمترین مفاد موجود در این قانون اجرایی نشده است. در همین ارتباط، علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی اخیراً با بیان اینکه از ۱۷ تکلیف دیده شده در قانون چک برای بانک مرکزی، ۱۱ مورد انجام شده است، عنوان کرد: برخی از تکالیف باقی مانده مانند چک الکترونیک، به زیرساختهایی نیاز دارد که تأمین آن زمانبر بوده و احتیاج به کار بیشتری دارد.
بر اساس اظهارات آمنه نادعلی؛ سخنگوی اجرای قانون جدید چک، بخش عمده مفاد این قانون مربوط به ثبت اطلاعات چک توسط صادرکنندگان و گیرندگان چک است که این مورد از فروردینماه امسال در مرحله اجرا قرار گرفته است؛ به همین منظور چکهای جدیدی روانه بازار شدهاند که تبادل آنها مستلزم ثبت در سامانهای به نام صیاد است.
کارشناسان امور بانکی معتقدند هر چند اجرای برخی از مفاد قانون چک موجب کاهش آمار و ارقام مربوط به چکهای برگشتی شده است اما «تعلل در اعتبارسنجی و تعیین سقف اعتباری چک» و «ضعف اطلاعرسانی عمومی در خصوص کارکرد چکهای صیادی» از جمله مواردی است که پیادهسازی کامل این قانون را با مشکل مواجه کرده است. در کلیپ زیر برخی از مهمترین تکالیف باقیمانده از قانون چک مرور شده است.
بررسیهای بیشتر نشان میدهد بعد از گذشت ۷ ماه از معرفی چکهای صیادی به فعالان اقتصادی، این چکها هنوز هم جای خود را در مبادلات اقتصادی باز نکردند و ابهامات بسیاری در خصوص کارکرد آنها وجود دارد.
برچسب ها :بانک مرکزی، چک، قانون چک
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰