تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۸
کد خبر : 5895

استاندارد های اولویت داری نوین مالی

بانک ها چگونه به پایداری می رسند؟

بانک ها چگونه به پایداری می رسند؟
اخبار مالی- استفاده از سرمایه‌گذاری پایدار به بانک‌ها کمک می‌کند تا به دنبال سودآوری و بهبود عملکرد پایدار خود باشند و این خود باعث می‌شود که بانک‌ها به عنوان یک شرکت پایدار در بازار شناخته شوند.

اولویت استانداردهای حسابداری پایدار برای بانک هااخبار پولی مالی- مدیریت ریسک پایدار به بانک‌ها کمک می‌کند تا خطرات محیطی، اجتماعی و اقتصادی را به طور موثری مدیریت کنند و از ریسک‌های ناشی از این عوامل جلوگیری کنند
– در ماه مارس سال ۲۰۲۱، نظام بانکی بین‌المللی (BIS) یک چهارچوب همه شمول را برای حسابداری پایدار و قابل اعتماد معرفی کرد. این چارچوب که به نام “مجموعه استانداردهای حسابداری پایدار برای بانک‌ها” (Sustainable and Trusted Accounting Standards for Banks – STARS) شناخته می‌شود، به منظور برطرف کردن نیازهای روزافزون بانک‌ها در حوزه حسابداری پایدار توسعه یافته است. این چهارچوب شامل ۲۱ استاندارد حسابداری است که به بانک‌ها کمک می‌کند تا به دنبال عملکرد پایدار در حوزه‌های اقتصادی، محیط زیستی و اجتماعی باشند. در ادامه به بررسی این استاندارد ها در چهار گروه کلی و اهمیت آن‌ها در عملکرد بانک‌ها می پردازیم:

 

۱- استفاده از سرمایه‌گذاری پایدار

استفاده از سرمایه‌گذاری پایدار به عنوان یکی از استانداردهای حسابداری پایدار در بانکداری، به بانک‌ها کمک می‌کند تا به دنبال سرمایه‌گذاری در پروژه‌های پایدار و محیط زیستی باشند. برای مثال، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های تولید انرژی خورشیدی و بادی، به عنوان منابع انرژی پایدار، می‌تواند به کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست کمک کند. این استاندارد به بانک‌ها کمک می‌کند تا به عنوان یک برند پایدار مورد شناسایی قرار گرفته و در مسیر رشد پایدار حرکت کنند.

 

۲- گزارشگری پایدار

استفاده از گزارشگری پایدار به عنوان یکی دیگر از استانداردهای حسابداری پایدار در بانکداری، به بانک‌ها کمک می‌کند تا به گزارش دادن اطلاعات مربوط به عملکرد پایدار خود بپردازند. این استاندارد به بانک‌ها کمک می‌کند تا به شفافیت بیشتری در عملکرد خود دست یابند و به مشتریان خود اطمینان دهند که بانک‌ها به طور مستمر به بهبود عملکرد در راستای تقویت پایداری اهمیت می‌دهند.

 

۳- مدیریت ریسک پایدار

مدیریت ریسک پایدار به عنوان یکی دیگر از استانداردهای حسابداری پایدار در بانکداری، به بانک‌ها کمک می‌کند تا به مدیریت ریسک‌های محیطی، اجتماعی و اقتصادی خود بپردازند. بانک‌ها با توجه به تأثیرات مخرب شرایط آب و هوایی و تحریم‌های اقتصادی و غیره، باید به مدیریت ریسک پایداری توجه کنند و راهکارهای مناسبی را برای مدیریت این ریسک‌ها پیشنهاد دهند. این استاندارد به بانک‌ها کمک می‌کند تا خطرات محیطی، اجتماعی و اقتصادی را به طور موثری مدیریت کنند و از ریسک‌های ناشی از این عوامل جلوگیری کنند.

 

۴- شفافیت مالی

شفافیت مالی به عنوان یکی دیگر از استانداردهای حسابداری پایدار در بانکداری، به بانک‌ها کمک می‌کند تا به شفافیت بیشتری در ارائه اطلاعات مالی خود دست یابند. این استاندارد به بانک‌ها کمک می‌کند تا مالیات‌های خود را با شفافیت بیشتری گزارش دهند و به مشتریان خود اطمینان دهند که درآمدها و هزینه‌های آن‌ها به طور دقیقی گزارش شده‌اند.

 

اهمیت استانداردهای حسابداری پایدار در عملکرد بانک‌ها

با توجه به اینکه بحران‌های زیست‌محیطی و تغییرات اقلیمی به شدت در حال افزایش هستند و از این منظر نیازمند تلاش‌های بیشتری برای حفظ محیط زیست و جلوگیری از تغییرات اقلیمی هستیم، استفاده از استانداردهای حسابداری پایدار در بانکداری بسیار مهم تلقی می شود.

استفاده از سرمایه‌گذاری پایدار به بانک‌ها کمک می‌کند تا به دنبال سودآوری و بهبود عملکرد پایدار خود باشند و این خود باعث می‌شود که بانک‌ها به عنوان یک شرکت پایدار در بازار شناخته شوند. همچنین، گزارشگری پایدار به بانک‌ها کمک می‌کند تا به شفافیت بیشتری در عملکرد خود دست یابند و به مشتریان خود اطمینان دهند که بانک‌ها به طور مستمر به بهبود عملکرد پایدار خود اهمیت می‌دهند.

در نهایت این که مدیریت ریسک پایدار به بانک‌ها کمک می‌کند تا خطرات محیطی، اجتماعی و اقتصادی را به طور موثری مدیریت کنند و از ریسک‌های ناشی از این عوامل جلوگیری کنند. شفافیت مالی همچنین به بانک‌ها کمک می‌کند تا مالیات‌های خود را به طور شفافیت بیشتری گزارش دهند و بدین ترتیب اعتبار خود را نزد مشتری های خود ارتقا بخشند.

منبع: نشریه اخبار مالی شماره ۳۵ ص ۱۲

گرد آوری و ترجمه: مریم شیرازی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.